Технології необхідні для інновацій, та поки що школам не завжди вдається зацікавити учнів у цій сфері. Чи може робототехніка допомогти?


П’ять причин, чому варто вивчати робототехніку в школах:
Це весело
Існують різноманітні конкурси для різних вікових категорій, які сприяють розвитку змагального інстинкту в позитивному напрямку. Наприклад, можна запропонувати зробити робота, використовуючи конструктор, а потім влаштувати перегони: який робот швидше?
Як показує досвід, найбільш заохочувальні види діяльності, які допомагають зацікавити дітей у високих технологіях, – це робототехніка та дизайн комп’ютерних ігор.
Світлина від I-School.Це ефективний спосіб представити програмування учням
Програмування може здаватися занадто абстрактним. Маючи фізичний контроль над роботом  і спостерігаючи за тим, що йде не так, учні навчаються тому, що робот може робити, а що — ні.
Робототехніка допомагає задовольнити потребу у навчанні дітей природничим наукам, інженерії, математики. Так само, як програмування робота ілюструє технологію, учні також відкривають для себе певні закономірності у згаданих сферах і у тому, як вони пов’язуються між собою.
Це забезпечить корисні навички для майбутнього працевлаштування.
Немає сумнівів, що програмісти механічних пристроїв будуть дуже затребувані у найближчому майбутньому. Зараз ми спостерігаємо зліт індрустрії дронів. Як зазначається у виданні “The Economist”, у Сполучених Штатах кожного місяця купують 15 000 дронів.
Програмуючи роботів, учні можуть зрозуміти, на що вони здатні, і побачити, чим вони зможуть зацікавити ринок праці майбутнього.
Це підходить для дітей із обмеженими можливостями
Практика показує, що діти з аутизмом добре взаємодіють із роботами. Діти гарно сприймають спокійний, ясний, послідовний стиль взаємодії, який можуть забезпечити роботи.
“Спитай NAO” – це комплекс ігор, які були розроблені для роботів NAO спеціально для роботи з дітьми з аутизмом. Міл — це розроблений у США робот, який допомагає аутичним дітям. Повтори, передбачуваність і зрозумілі емоції спрацьовують на відмінно.
 Це розвінчує міф про “складні” технології.
У медіа є багато матеріалів, що стосуються роботів. Один із недавніх випадків висвітлює вимоги до ООН заборонити дронів і “роботів-убивць”.
Інша доповідь від Комітету економічного розвитку Австралії застерігає, що роботи можуть замінити 40% австралійських працівників до 2025 року — це близько 5 мільйонів посад протягом наступних двадцяти років.
Світлина від I-School.
Розуміння того, що машини здатні робити, а що — ні, —  це найкращий спосіб подолати страх.

Коментарі